duurzaam ijs

“Wij gaan voor duurzaam”

Duurzaamheid is het uitgangspunt voor Alie & Ko. De missie van Alie & Ko is om de verandering op de evenementen voor te blijven. Hierbij hoort onder andere het werken met regionale en eerlijke producten. Het product van begin tot eind laten zien en het bijpassende gevoel hierbij laten oproepen bij de eindverbruiker. Om dit te bereiken zal er nog intensiever samengewerkt worden met collega-cateraars die passie hebben voor hun product en de bereiding ervan. Hieronder kun je lezen op welke manier Alie & Ko inspeelt op duurzaamheid.

Energieverbruik

Een belangrijk aspect in het duurzaamheidsbeleid van Alie & Ko is de energieverbruik. Om het verbruik zo laag mogelijk te houden wordt er op de boerderij van boer Ronald en bij De Timp gebruik gemaakt van zonnepanelen. De zonnepanelen zorgen ervoor dat beide bedrijven het energieverbruik zelf genereren, waarmee ze geheel zelfvoorzienend zijn. Als de koeien van boer Ronald gemolken worden door de robot, wordt de melk al voordat het de melktank in komt terug gekoeld. Dit gebeurt met lokaal opgepompt grondwater dat vervolgens gebruikt wordt als drinkwater voor de koeien.

zonnepanelen

Wij rijden op biodiesel

Alie & Ko wordt gefaciliteerd vanuit De Timp Evenementenservice. De Timp Evenementenservice richt zich op frites en snacks, waardoor er gebruik wordt gemaakt van frituuroliën. De gebruikte frituuroliën van De Timp worden omgezet tot biodiesel, waar vervolgens het complete wagenpark op rijdt om de ijswagens op hun plek te brengen.

De basis is papier

Goede verpakkingen dragen bij aan duurzaamheid. Het voorkomt verspilling van voedsel door bederf of beschadiging. Papier en karton zijn flexibel in toepassing en ontwerp, wat maatwerk mogelijk maakt. Technisch gezien bieden papier en karton goede bescherming, hygiëne en houdbaarheid van onze voedselproducten. Wij kiezen voor verpakkingsmateriaal dat voorzien is van het FSC-keurmerk, wat betekent dat de grondstof voor de papierproducten afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. De bakjes waar het ijs in geserveerd wordt zijn bedrukt met biologisch afbreekbare inkt.

papieren bakje

Vaste leveranciers

Wij kiezen ervoor om zoveel mogelijk met vaste en lokale leveranciers te werken. Dit leidt tot intensievere samenwerking, wat op haar beurt leidt tot lagere kosten, hogere kwaliteit en hogere betrouwbaarheid.

ijs leverancier

Gewoon dichtbij

Producten uit de regio inkopen is goed voor de maatschappelijke betrokkenheid met onze omgeving. Tevens proberen we hiermee de voedselkilometers tot een minimum te beperken. Door gebruik te maken van regionale diensten en producten, proberen wij zoveel mogelijk de samenleving in onze omgeving te ondersteunen. Zo wordt het ijs van Alie & Ko gemaakt door boer Ronald. De melk is afkomstig van zijn koeien en wordt verwerkt op de boerderij tot ijs.

lokale ondernemers

Kwaliteitscommissie

Om kwaliteit van de producten te waarborgen wordt er niet alleen gekozen voor vaste leveranciers, maar worden er met deze leveranciers eigen producten ontwikkeld. Hierdoor is er garantie qua smaak én kwaliteit. Daarnaast krijgen werknemers van Alie & Ko uitleg van de kwaliteitscommissie over hoe zij om moeten gaan met de producten en hoe deze geschept en geserveerd dienen te worden.

ijs kwaliteit

Personeel

Wij zijn zuinig op onze medewerkers en vinden het belangrijk dat zij met plezier naar hun werk gaan. Zonder medewerkers kunnen wij immers niets. Er is een aantal aandachtspunten voor ons met betrekking tot personeel:

  • Veiligheid: Medewerkers krijgen diverse cursussen en trainingen op het gebied van veiligheid.
  • Werksfeer: Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd zodat medewerkers elkaar ook buiten het werkveld leren kennen.
  • FIT: door een gedeelte van de abonnementskosten te vergoeden en door een personal trainer aan te bieden wordt er geprobeerd medewerkers te stimuleren om te gaan sporten. Dit gebeurt in samenwerking met het plaatselijke fitnesscentrum, SportPalace.
veiligheid