IJs van Achterhoeks bodem

IJs van Achterhoeks bodem

Alie & Ko is het resultaat van een unieke samenwerking tussen De Timp Evenementenservice uit Zieuwent, IJsboerderij ‘De Steenoven’ uit Hummelo en ’t Kempke IJsspecialiteiten uit Etten, allen gelegen in de Gelderse Achterhoek. Deze drie bedrijven hebben hun krachten gebundeld, om zo samen de evenementenmarkt te bedienen met een authentiek product: ambachtelijk ijs dat van grasspriet tot eindproduct van Achterhoekse bodem komt. Het ijs wordt exclusief voor Alie & Ko bereid door boer Ronald om de evenementenmarkt mee te bedienen.

Alie & Ko

De naam Alie & Ko drukt een duidelijke Achterhoekse stempel op ons product. Alie 1 is één van de oermoeders van de koeien van IJsboerderij ‘de Steenoven’. De nakomelingen van Alie 1 zorgen nog steeds voor een groot deel van de melkproductie. Ko is ‘koe’ in het Achterhoeks dialect, de oorsprong van ons smakelijke product. Deze naam vertaalt waar wij voor staan; een echt Achterhoeks product gemaakt van verse melk.

alie en ko kalf

Van grasspriet tot ambachtelijk Achterhoeks ijs

De oorsprong van ons ijs ligt bij boer Ronald uit Hummelo. Van begin tot eind – van gras tot ijs – wordt veel zorg en aandacht besteed aan het productieproces. Wij vinden het belangrijk om zuinig te zijn op onze aarde, daarom is duurzaamheid ons uitgangspunt. Op de pagina “Wij gaan voor duurzaam” kun je meer informatie vinden over hoe wij duurzaamheid toepassen in de praktijk.

De koeien van boer Ronald krijgen zoveel mogelijk weidegang, daar blijven ze gezond door. Gezonde koeien geven betere melk en dat betekent nóg lekkerder ijs! Wanneer het weer het toelaat, lopen de koeien in de groene weiden. Elke koe wordt 2 tot 4 keer per dag gemolken door een melkrobot, wanneer de koe daar zelf klaar voor is.

weidegang

In de ijsmakerij wordt vervolgens met natuurlijke ingrediënten het (h)eerlijkste ijs gemaakt. De stroom die hiervoor nodig is, wordt opgewekt door middel van de zonnepanelen die op de stal van boer Ronald liggen.

ijsmakerij

Op onze locatie in Zieuwent worden alle facilitaire zaken geregeld. Deze locatie delen wij met De Timp Evenementenservice, één van onze partners. Het voordeel hiervan is dat wij transporten kunnen combineren, om het aantal transportbewegingen zo laag mogelijk te houden. En dat is weer goed voor het milieu!

de timp evenementenservice

Roomijs

In onze ijsmakerij wordt uitsluitend met natuurlijke ingrediënten ons romige ijs gemaakt en op smaak gebracht. Wij hebben tevens sorbetijs in ons assortiment.

Softijs en Frozen Yogurt

Alie & Ko biedt niet alleen roomijs en sorbetijs, maar ook softijs en Frozen Yogurt. Onze softijsmix wordt gemaakt van verse melk. De Frozen Yogurt wordt gemaakt van verse, magere yoghurt. Het softijs en de Frozen Yogurt kan worden geserveerd met allerhande toppings zoals vers gesneden fruit, chocolade, muesli en noten.